Van Gaal: 'Oranje beste ploeg waarmee ik ooit heb gewerkt'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal was na afloop van de gewonnen kwartfinale tegen Costa Rica behoorlijk lovend over de selectie van het Nederlands elftal.

Van Gaal: 'Oranje beste ploeg waarmee ik ooit heb gewerkt'

Na een bizarre penaltyserie trok Oranje uiteindelijk aan het langste eind, waardoor het woensdag in de halve finale speelt tegen Argentinië. 'Deze groep is echt geweldig', deelde Van Gaal na afloop complimenten uit. 'De beste groep waarmee ik ooit samen heb gewerkt', aldus de ex-trainer van onder meer Ajax, Barcelona en Bayern München.

'Vooral als je kijkt naar teamspirt, geloof en overtuiging. Dat merkte ik eigenlijk al vanaf de eerste week van de voorbereiding, al was die voorbereiding niet ideaal', zag de trainer. Iedereen die erbij kwam, ook de Promesjes en de Boëtsiusjes, heeft geweldig getraind. Het is ongelooflijk hoe snel dit écht een groep is geworden.'

Aan het einde van de penaltyserie baarde Van Gaal opzien door keeper Jasper Cillessen te wisselen voor Tim Krul. Dat pakte geweldig uit: Krul werd de matchwinner. 'Dat scenario hadden we expres niet met Jasper besproken, we wilden hem niet storen in zijn voorbereiding. Met Tim hebben we het er uiteraard wél over gehad.' Krul moest het plan dus geheim houden voor zijn kameraad. Van Gaal: 'Allemaal in het teambelang.' Cillessen beende echter woedend richting dug-out na zijn wissel, al bleek het na afloop dus een gouden zet.

De bondscoach wilde zijn opvallende actie echter niet groter maken dan hij volgens hem was. 'Tim pakt er twee, beter kan niet. Nog nooit gebeurd op een WK? Dat maakt me allemaal niet uit. We kijken gewoon naar wie de betere penaltykiller is. In onze ogen is dat Krul, ook omdat hij een grotere reach heeft. Achteraf is het allemaal leuk en aardig, maar als het anders was verlopen had iedereen me voor gek versleten', besefte Van Gaal ook. Tevens liet de trainer weten dat Cillessen tegen Argentinië gewoon weer onder lat zal staan.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.