Van Gaal laakt kritiek op terugspeelballen

Reacties

Tijdens de afgelopen duels van Manchester United werden terugspeelballen op doelman David de Gea met boegeroep begroet. Manager Louis van Gaal vindt dat niet terecht.

Van Gaal laakt kritiek op terugspeelballen

Het terugspelen op De Gea is volgens Van Gaal juist helemaal geen symbool van defensief voetbal. 'De doelman kan ons spel juist versnellen. Ik snap dat het in Engeland gebruikelijk is om anders te spelen, maar soms is een terugspeelbal gewoon de beste oplossing', zegt Van Gaal in aanloop naar het duel met Newcastle United.

'Ik ben het in die zin met de fans eens dat we niet té veel terug moeten spelen op onze keeper. Maar misschien ziet een speler op een moment niet een andere oplossing dan een terugspeelbal. Dat moeten de fans ook begrijpen. Maar goed, de keeper is mijn optiek ook een elfde speler in het veld', aldus Van Gaal.

Tips
Woensdagavond gaat Manchester United op bezoek bij Newcastle United. John Carver is door Daryl Janmaat en Tim Krul, afgelopen zomer nog spelend onder Van Gaal tijdens het WK met Oranje, voorzien van bruikbare tips. 'Ze hebben mij geholpen met de organisatie van het elftal, maar als het niet werkt worden ze ontslagen', grapt de manager van The Magpies.

The Red Devils bezetten op dit moment de vierde plaats in de Premier League met een punt achterstand op nummer drie Arsenal. Newcastle United is na 27 speelronden terug te vinden op plek elf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.