Van Gaal kan ook volgend seizoen beroep doen op Carrick

Reacties

Michael Carrick heeft zijn aflopende contract met Manchester United verlengd tot medio 2016. De 33-jarige middenvelder maakt daardoor de tien seizoenen vol bij de ploeg van manager Louis van Gaal.

Van Gaal kan ook volgend seizoen beroep doen op Carrick

Vanwege een enkelblessure miste Carrick de start van het seizoen, maar vanaf november speelde hij zich in de basis. Eind februari liep hij echter een kuitkwetsuur op, die hem een maand aan de kant hield.

Afgelopen zondag maakte de middenvelder zijn rentree tegen het Tottenham Hotspur. Tijdens de 3-0 zege op de Noord-Londense club speelde Carrick een hoofdrol door de assist te verzorgen bij de openingstreffer van Marouane Fellaini en zelf het tweede doelpunt binnen te koppen.

Vijf dagen later was er opnieuw goed nieuws voor Carrick, die zijn handtekening zette onder een nieuwe eenjarige verbintenis. 'Hij is de vice-aanvoerder achter Wayne Rooney en kan het spelletje uitstekend lezen. Dat is erg belangrijk', stelt Van Gaal. 'Ook beschikt hij over een uitstekende pass naar voren en dat is iets waar ik erg van hou.'

In totaal speelde Carrick 376 officiële wedstrijden namens United, waarin hij 23 keer scoorde. Met de club werd hij vijf keer kampioen, won hij één keer de Champions League en een League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.