Van Gaal kan moed putten uit Europese historie

Reacties

Als resultaten uit het verleden een garantie waren voor de toekomst, dan kan Manchester United donderdag in de Europa League met een gerust hart aan de aftrap komen tegen Liverpool.

Van Gaal kan moed putten uit Europese historie

De historie biedt namelijk genoeg reden voor optimisme op Old Trafford. Alle Europese confrontaties met een club uit eigen land leverden een succes op. Alleen de primeur in het seizoen 1963/64 ging verloren, maar Tottenham Hotspur ging in de eerste ronde van het Europa Cup II-toernooi na de 2-0 zege op White Hart Lane in de return met 4-1 ten onder op Old Trafford.

In totaal speelde Manchester United in Europees verband zeven duels met Engelse clubs, waarvan zes op Britse bodem. Het grootste succes van The Red Devils in een Engels onderonsje dateert van 2008 en vond niet plaats in eigen land. In Moskou werd na een historische wedstrijd tegen Chelsea (1-1) beslag gelegd op de Champions League. De redding van Edwin van der Sar op de poging van Nicolas Anelka in de noodzakelijke penaltyserie (foto) bracht de belangrijkste Europese prijs naar Manchester.

Liverpool daarentegen speelde zestien keer tegen een Engelse club, waarbij de resultaten wisselend waren (vier zeges en vijf nederlagen). Op basis van de historie zullen The Reds ook het verschil tegen Manchester United op eigen veld moeten maken. Want in Europees verband werd geen van de acht uitduels met een Engelse opponent gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.