Van Gaal hoopt op rentree Falcao en Rojo

Reacties

Na weken van tegenslag lijkt de ziekenboeg van Manchester United beetje bij beetje leeg te stromen. Mogelijk zijn Marcos Rojo en Radamel Falcao morgen inzetbaar tegen Hull City.

Van Gaal hoopt op rentree Falcao en Rojo

Dat zei manager Louis van Gaal vrijdag tijdens zijn traditionele persconferentie. 'Ik wacht de laatste training van vanmiddag nog af', verwees hij naar Rojo en Falcao. De twee lijken echter nog niet klaar voor een basisplaats. Veel minder goed nieuws had Van Gaal over Luke Shaw. De linksback liep zondag tegen Arsenal (1-2 zege) een enkelblessure op en is enkele weken uitgeschakeld. 'Hij heeft geen ernstige schade opgelopen, maar we zijn hem wel een paar weken kwijt', aldus Van Gaal.

Door de overwinning op Arsenal staat United vierde in de Premier League. 'Daar ben ik blij mee. Aan het einde van het seizoen moeten we op zijn minst vierde staan', vervolgde Van Gaal. De manager hoopt dat United zijn klassering in de topvier kan verstevigen in de komende thuisduels met Hull City (zaterdag) en Stoke City (dinsdag). Van Gaal wil ook dat United in die wedstrijden voetballend progressie boekt.

'Als we verzorgder gaan voetballen, gaan we makkelijker van onze tegenstanders winnen', vervolgde de ex-bondscoach, die na de wedstrijden tegen laagvliegers Hull en Stoke een ontmoeting met het Southampton van Ronald Koeman wacht.

Blind
Van Gaal kan nog een tijdje niet beschikken over Daley Blind, die tijdens Nederland-Letland zijn knie blesseerde. 'Ik heb hem vorig week een paar dagen vrij gegeven. Maandag is hij teruggekomen. Hij traint nu weer elke dag. Dat is logisch, want een geblesseerde speler moet harder trainen dan een fitte speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.