Van Gaal geniet: 'Dit was onze beste wedstrijd dit seizoen'

Reacties

Louis van Gaal heeft na afloop van de 3-0 thuiszege op Hull City verteld dat hij de toekomst met Manchester United vol vertrouwen tegemoet ziet. De voormalige bondscoach zag zaterdag de beste wedstrijd van dit seizoen.

Van Gaal geniet: 'Dit was onze beste wedstrijd dit seizoen'

'We hebben gedomineerd van de eerste tot de laatste minuut, dat is hetgeen wat me van vandaag bijblijft', aldus Van Gaal direct na de wedstrijd. 'Dit was daarom onze beste wedstrijd van het seizoen. We hebben niet alleen de volle negentig minuten gedomineerd, maar ook heel veel kansen gecreëerd en helemaal niks weggegeven. We schrijven ook weer een clean sheet  bij. We zitten dus zeker op de goede weg', zo concludeerde Van Gaal,

Toch is zijn ploeg nog lang niet bij het eindpunt. 'Je moet hard werken om beter te worden. De spelers doen dat zeker. Het is mooi om drie keer op een rij te winnen, maar het spel moet beter. En dat heb ik vandaag gezien. Dat is het belangrijkste', aldus Van Gaal die sinds het derbyverlies tegen Manchester City won van Crystal Palace (1-0) en Arsenal (1-2).

Dat Robin van Persie zijn criticasters de mond snoerde met een schitterende goal deed Van Gaal goed. De treffer olgde juist nadat de United-manager had aangegeven dat ook de Nederlandse spits niet onomstreden is. 'Het was een schitterende goal. Op de training had hij ook al drie keer gescoord, ik had er dus een goed gevoel over. Spitsen hebben nu eenmaal goals nodig en daarom ben ik ook enorm blij met zijn treffer.'

Na dertien competitieduels staat United op de vierde plek met 22 punten, tien punten onder koploper Chelsea dat ook nog een wedstrijd minder achter de naam heeft staan. Manchester City, dat eveneens maar een wedstrijd minder heeft, staat bovendien maar twee puntjes boven de stadgenoot. Southampton is de knappe nummer twee en heeft nog twee punten voorsprong op City, dat zondag op bezoek komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.