Van Gaal en United met de schrik vrij bij Yeovil Town

Reacties

Louis van Gaal is met Manchester United in de derde ronde van de FA Cup maar nauwelijks ontsnapt aan een afgang. Op bezoek bij Yeovil Town, de hekkensluiter van de League One (het derde niveau in Engeland), bleken goals van Ander Herrera en Angel di María voldoende voor een nipte 0-2 zege en plaatsing voor de vierde ronde.

Van Gaal en United met de schrik vrij bij Yeovil Town

Zonder de rust gegunde Robin van Persie worstelde United in de eerste helft met de dappere thuisploeg. Yeovil jaagde de formatie van Van Gaal overal op het veld af en United had het daar flink lastig mee. Verder dan schotjes van Wayne Rooney en James Wilson kwamen de bezoekers niet.

Na rust volgde alsnog de opluchting toen Ander Herrera zeer fraai de score opende. De bal viel gelukkig voor zijn voeten, maar uit de draai schoot hij vervolgens hard en knap raak. Voor Van Gaal was het vervolgens een opsteker dat de weer van blessureleed herstelde Di María in de slotfase zijn rentree kon maken. De Argentijnse recordaankoop luisterde zijn terugkeer in de blessuretijd op met een doeltreffend stiftje (0-2), na een razendsnelle counter met de assist van Wayne Rooney als hoogtepunt.

Yeovil kon met opgeheven hoofd afscheid nemen van het toernooi om de FA Cup in de wetenschap dat het United flink aan het schrikken had gemaakt. Even voor de openingsgoal kreeg Kieffer Moore immers een enorme kans, maar hij faalde jammerlijk. Mede daardoor bleef Van Gaal een blamage als in het toernooi om de League Cup bespaard. Toen werd er in de tweede  ronde met 4-0 verloren van MK Dons, dat eveneens op het derde niveau acteert.

Manchester United beleefde in het pittoreske stadion van Yeovil Town, Huish Park, een allesbehalve gemakkelijke middag.
Manchester United beleefde in het pittoreske stadion van Yeovil Town, Huish Park, een allesbehalve gemakkelijke middag.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.