Van Gaal eist ton vanwege schenden portretrecht

Reacties

Op 27 mei moet de advocaat van Louis van Gaal opnieuw in de rechtbank uitleggen waarom de manager van Manchester United recht heeft op een ton. De voormalige bondscoach heeft een conflict met het Bredase bedrijf Interbest.

Van Gaal eist ton vanwege schenden portretrecht

Tijdens het WK 2014 plaatste het reclamebureau voor de organisator van een schrijfwedstrijd een advertentie, waarin Van Gaal samen met zijn assistenten Danny Blind en Patrick Kluivert in de dug-out met schrijfblokjes op hun schoot zijn afgedrukt. Van Gaal had hiervoor geen toestemming gegeven. Hij vindt dat het bedrijf misbruik heeft gemaakt van zijn 'verzilverbare populariteit' en eist een ton.

Zijn advocaat betoogde dat topsporters bedragen tussen 25 en 200 duizend euro overgemaakt krijgen voor nationale reclamecampagnes. Van Gaal zelf sloot voor 150 duizend euro een jaarcontract met een bank. De rechter is het eens met Van Gaal dat zijn portret onterecht is gebruikt. Over de hoogte van het bedrag bestaat nog wel discussie en daarom is er ook een volgende zitting gepland. Daarin claimt Van Gaal om precies te zijn 95.815 euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.