Van Gaal eist negentig minuten concentratie bij Oranje

Louis van Gaal heeft opnieuw benadrukt dat hij waakt voor onderschatting tijdens het WK-kwalificatieduel met Estland vrijdag. De 3-0 thuiszege van 22 maart zegt de bondscoach van het Nederlands elftal weinig.

Van Gaal eist negentig minuten concentratie bij Oranje

'Je wint niet zomaar van Estland', aldus Van Gaal. 'Die 3-0 in Nederland is verleden tijd. Bovendien hadden we het in de eerste helft allesbehalve onder controle. Het wordt zaak om de bal snel te laten circuleren en Estland op die manier de vernieling in te voetballen.'

'Het veld ligt er prachtig bij, een stuk beter dan twaalf jaar geleden. Er gelden voor ons geen excuses', vervolgt de bondscoach, die op 2 juni 2001 ook met Nederland op bezoek ging in Estland in de kwalificatiecampagne voor het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea.

'We stonden na 83 minuten nog met 2-1 achter maar wonnen met 4-2', herinnert Van Gaal zich nog. 'Een wedstrijd duurt negentig minuten. Dat hebben wij onlangs gemerkt tegen Portugal en Italië. Toen verspeelden wij een voorsprong in de slotfase.'

Als Nederland vrijdagavond (20.30 uur) Estland verslaat en vier dagen later ook het uitduel met Andorra wint, dan is kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië een feit.

Bekijk hier al onze video's