Van Gaal denkt niet aan zichzelf bij kans op zeldzaam succes

Reacties

Volgens Manchester United-manager Louis van Gaal was de 2-1 zege op West Ham United in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi enorm belangrijk. Niet voor zichzelf, maar voor de club, de spelers en het team in zijn geheel.

Van Gaal denkt niet aan zichzelf bij kans op zeldzaam succes

Het was de achttienjarige Marcus Rashford die de wedstrijd kort na rust openbrak met een fabuleuze goal. De jongeling stal de show met een schot in de kruising. 'Ik zat in de lijn van het schot en toen ik de hoek van de goal open zag liggen dacht ik bij mezelf Nu moet je schieten en hij deed het', zei Van Gaal bij de BBC.

Na de 1-2 van James Tomkins kreeg Manchester United het nog moeilijk in de slotfase. Doelman David de Gea bewees zijn waarde meermaals. 'Wij hebben hem ook gehouden omdat hij een van de beste keepers is', aldus Van Gaal, die van mening was dat zijn spelers verzuimde kalm te blijven voor het vijandelijke doel. 'Zij waren slordig aan de bal. We hadden het eerder af moeten maken, want in de laatste vijf minuten werd het nog erg spannend, maar dat maakt het FA Cup-toernooi ook zo mooi.'

Het winnen van de FA Cup zou voor Van Gaal, die in Engeland aan zijn tweede seizoen bezig is, zijn eerste prijs zijn als trainer van The Mancunians. 'Ik heb altijd gezegd dat ik een titel wil, maar het is niet belangrijk voor mij persoonlijk. Het gaat om de club, de spelers en het team.' In de halve finale wacht een confrontatie met Everton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.