Van Gaal baalt stevig: 'Doorgaan was mogelijk'

Louis van Gaal was diep teleurgesteld na de uitschakeling van Manchester United in de Europa League. Het werd donderdagavond 1-1 tegen Liverpool, dat de heenwedstrijd met 2-0 had gewonnen.

'Dit is enorm teleurstellend', baalde Van Gaal tegenover de BBC. 'Het was namelijk mogelijk door te gaan, dat gevoel overheerste na afloop ook in de kleedkamer. We hebben genoeg kansen gecreëerd om te winnen, maar we weten ook dat Liverpool kan counteren als wij zo aanvallend spelen.'

De 1-1 van Philippe Coutinho op slag van rust was in de ogen van Van Gaal het breekpunt. 'De manier waarop we dat doelpunt incasseerden, was erg pijnlijk. De spelers waren helemaal kapot tijdens de rust. Als die tegengoal niet was gevallen, was alles nog mogelijk geweest. Ik ben trots op mijn spelers. Ze hebben alles gegeven, meer dan alles. De fans hebben dat ook gezien, want zij gaven ons applaus na afloop van de wedstrijd. Dat gaf een goed gevoel.'

In de tweede helft was United minder sterk dan in de eerste 45 minuten. 'Na rust hebben we ook nog kansen gehad. Marouane Fellaini met zijn hoofd en zijn voet', counterde Van Gaal. 'Maar je weet dat je er drie moet maken en dat is enorm moeilijk. Liverpool heeft ook een vrije week gehad, wij speelden tegen West Ham United. We hadden een beetje geluk nodig, maar dat mag een manager nooit zeggen.'