Van Gaal aangeslagen: 'Enorme en onnodige dreun'

Reacties

Louis van Gaal is zwaar teleurgesteld na de nederlaag van Manchester United tegen West Bromwich Albion (1-0). De manager van The Mancunians had een opvallende mening over de vroege rode kaart voor Juan Mata.

Van Gaal aangeslagen: 'Enorme en onnodige dreun'

Mata kreeg al in de 26ste minuut zijn tweede gele kaart. 'Dit was zijn eerste rode kaart ooit, heeft hij me net verteld', aldus Van Gaal tegen de BBC. 'Volgens de regels kan de arbiter hem twee gele kaarten geven, maar de scheidsrechter had moeten weten wat voor speler Mata is. Mata heeft nog nooit een gemene overtreding gemaakt. De scheidsrechter moet in een fractie van een seconde beslissen, maar als hij Mata had gekend, had hij geweten dat Mata nooit iemand pijn wil doen.'

Van Gaal vindt dat zijn ploeg de nederlaag niet verdiende. 'We moesten lang met tien man spelen, maar we hadden het niet heel moeilijk. Zij scoorden uit hun enige kans van de hele wedstrijd. Dat was heel erg jammer', ging de manager verder.

'Dit is een onnodige en enorme dreun', zei Van Gaal, verwijzend naar de ranglijst. Zijn ploeg had op gelijke hoogte kunnen komen met nummer vier Manchester City, maar is dit weekend zelfs een plekje gezakt. The Mancunians staan nu zesde, achter Leicester City, Tottenham Hotspur, Arsenal, City en West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.