Van Egmond wil verder met bekritiseerde Bossen

Scheidsrechtersbaar Dick van Egmond behoudt het vertrouwen in Ruud Bossen, die het zondag zwaar te verduren kreeg tijdens AZ-FC Twente (2-1). Een doorgedraaide speler, een trainer die zich volledig liet gaan, kwetsende spreekkoren, niet toegekende strafschoppen en zelfs kritiek van de winnende coach.

Van Egmond wil verder met bekritiseerde Bossen

De 49-jarige Haarlemmer gaf terecht rood aan Twente-verdediger Douglas, die vervolgens de arbiter wilde aanvliegen. Ook zijn trainer Michel Preud’homme liet zich niet onbetuigd. Bossen verzuimde de Belg weg te sturen. Hij legde de bal vervolgens niet op de stip, nadat Twente-aanvaller Luuk de Jong onderuit was gehaald in het zestienmetergebied.

De wedstrijd was een opeenstapeling van incidenten en dus zei AZ-trainer Gertjan Verbeek na afloop dat er geen peil valt te trekken op de arbitrage. Uiteraard ziet scheidsrechtersbaas Dick van Egmond dat anders. 'Er zit wel degelijk lijn in onze arbitrage. We hebben zeventien regels waaraan wij ons houden. Als de spelers en trainers dat nou ook eens doen. Er moet veel meer respect komen vanuit de spelers naar de arbiters toe', vertelt hij aan Voetbal International.

'Het gedrag van meneer Preud’homme was toch geen goed voorbeeld', vervolgt Van Egmond. 'Maar hij kan niet worden geschorst, omdat hij niet is weggestuurd.'

Van Egmond: 'Ruud Bossen floot in principe een goede wedstrijd, maar je bent als arbiter afhankelijk van een paar momenten; heb je het wel of niet goed? Of ik het eens was met Ruuds beslissingen? Er waren veel moeilijke momenten, daar heb ik zondagavond met hem over gesproken. Los hiervan is Ruud bezig aan een uitstekend seizoen. Ons voornemen blijft zijn contract te verlengen, dat hangt niet af van één of twee momenten.' (Anton Lippold) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's