Van Duinen wacht al ruim negen uur op een goal voor ADO

Reacties

● ADO Den Haag presteert dit seizoen in thuisduels beduidend beter dan op vreemde bodem. De Hagenaars bleven in zes van hun tien thuisoptredens ongeslagen (W4, G2, V4).

Van Duinen wacht al ruim negen uur op een goal voor ADO

● ADO hield thuis pas één keer de nul dit seizoen. Dat gebeurde tegen SC Cambuur (3-0). In de overige negen wedstrijden kreeg de ploeg twintig goals te verwerken.

● Alleen Roda JC Kerkrade (28), SC Heerenveen (22) en NEC (21) kregen in thuisduels meer treffers om de oren dan ADO.

● De laatste weken is het alles of niets voor ADO, getuige twee zeges en vier nederlagen. Het laatste gelijkspel dateert van 4 december 2013 (1-1 tegen SC Heerenveen).

ADO-spits Mike van Duinen.
ADO-spits Mike van Duinen.

● ADO-aanvaller Mike van Duinen is met vijf doelpunten gedeeld clubtopscorer (samen met Mathias Gehrt), maar heeft al zes wedstrijden op rij niet meer gescoord in de Eredivisie (560 minuten).

● Van Duinens laatste doelpunt dateert van 4 december 2013 (1-1 tegen SC Heerenveen).

● ADO won zijn laatste drie thuisduels met Heracles in de Eredivisie: 3-2, 2-0 en 3-1.

● De laatste keer dat Heracles minimaal een punt overhield aan een bezoek aan Den Haag, was op 13 december 2009 (1-4, mede door twee treffers van Bas Dost).

● In elf onderlinge wedstrijden tussen ADO en Heracles vielen in Den Haag al 36 doelpunten (21-15), een gemiddelde van 3,27 goals per duel.

● Heracles verloor dit seizoen de helft van zijn tien uitwedstrijden.

● Heracles won dit seizoen al meer uitwedstrijden (vier) dan in de complete voorgaande jaargang (drie).

● De Almeloërs kwamen in acht van hun tien uitduels tot scoren. Alleen op bezoek bij SC Cambuur (2-0) en Ajax (3-0) bleef de ploeg van trainer Jan de Jonge droogstaan.

● Heracles slaagt er dit seizoen maar niet in een mooie reeks neer te zetten. De ploeg won pas één keer twee duels achter elkaar.

● Heracles kreeg al dertien uitduels op rij minimaal één doelpunt te verwerken. De laatste clean sheet op vreemde bodem dateert van 16 maart 2013 (0-2 bij VVV-Venlo).

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.