Van Dijk: 'Zó sterk spelen dat Zeist niet om me heen kan'

Reacties

De Engelse pers was afgelopen weekend lovend over Virgil van Dijks debuut voor Southampton. De verdediger ziet ruimte voor verbetering: 'Er zit zeker nog rek in.'

Van Dijk: 'Zó sterk spelen dat Zeist niet om me heen kan'

Southampton kwam afgelopen niet verder dan 0-0 tegen West Brom Albion, maar iedereen inclusief manager Ronald Koeman was onder de indruk van Van Dijk. De oud-speler van FC Groningen was verdedigend niet te stoppen en bemoeide zich nadrukkelijk met de opbouw.

Zelf was hij vooral blij eindelijk zijn opwachting in -  wat hij zelf noemt – de mooiste competitie van Europa te hebben gemaakt. 'Ik heb altijd gezegd dat ik in de Premier League wilde spelen. Daar heb ik twee jaar hard voor gewerkt bij Celtic. Nu wil ik veel wedstrijden in de Premier League spelen en een betere speler worden. Ik ben nog jong, er zit zeker nog rek in.'

Naast een succesvol jaar bij Southampton zet de verdediger ook in op het Nederlands elftal. Van Dijk wordt al twee jaar nauwlettend in de gaten gehouden door de KNVB maar wordt op de cruciale momenten niet gebruikt. Hij wacht nog altijd op zijn debuut. Hoop is nu gevestigd op bondscoach Danny Blind, die flink zal moeten puzzelen in aanloop naar de cruciale wedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië.

'Ik ben nu een paar keer opgeroepen, maar heb mijn kans nog niet gehad. Wat kan ik meer dan geduldig wachten? Aan mij om Engeland zó sterk te spelen dat ze in Zeist niet meer om me heen kunnen', aldus Van Dijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.