Van Dijk ziet 'veel ruimte voor verbetering' bij Saints

Virgil van Dijk is na de puntendeling tegen Leicester City (2-2) uiterst kritisch op Southampton. Volgens de doelpuntenmaker moeten The Saints nog op veel punten verbeteren.

De manschappen van trainer Ronald Koeman gaven zaterdag in eigen huis een zeker lijkende overwinning weg. Southampton ging met een 2-0 voorsprong de rust in, maar twee treffers van Jamie Vardy voorkwamen een derde competitiezege op rij voor de thuisclub.

En daarom stond het gezicht van Van Dijk, die zelf al een turbulente week bij Oranje beleefde en de nodige kritiek ontving ten aanzien van zijn matige optreden tegen Tsjechië, na afloop op onweer. 'Dit voelt als een nederlaag', bromde de mandekker na de puntendeling op de clubwebsite. 'Er is nog zoveel ruimte voor verbetering.'

De verdediger was uiterst kritisch op zijn ploeg. 'Er ging zoveel mis in de tweede helft, dat moeten we allemaal gaan analyseren. Dit zijn de wedstrijden waarin je geen punten prijs mag geven', stelt Van Dijk dat zijn ploeg normaal gesproken de baas moet zijn over de verrassende nummer vijf van de Premier League. 'Het is nu zaak om de boel op de rit te krijgen voor het volgende duel.'

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Liverpool voor Southampton, dat na de puntendeling de achtste plaats bezet in Engeland.