Van Dijk weer doeltreffend voor Celtic

Virgil van Dijk heeft Celtic woensdagavond op weg geholpen tijdens de competitiewedstrijd tegen Motherwell. De centrale verdediger nam een van de vier doelpunten voor zijn rekening: 4-0.

Van Dijk maakte alweer zijn vierde competitietreffer van dit seizoen. En dat na 21 speelronden. De boomlange centrumverdediger opende na 26 minuten de score op Celtic Park.

Vlak voor de rust zette Leigh Griffiths de marge op twee, terwijl invaller Mikael Lustig met twee goals de eindstand bepaalde. Manager Ronny Deila hield voormalig Feyenoord-aanvaller John Guidetti de hele wedstrijd op de bank.

De Schotse topclub won alweer de vijftiende wedstrijd van dit seizoen en bezet daarmee de koppositie in de competitie. Achtervolger Aberdeen volgt op één punt, maar speelde wel een wedstrijd meer dan Celtic.