Van Dijk volgens teamgenoten wél beste speler van Celtic

Reacties

Opnieuw een eervolle vermelding voor Virgil van Dijk. De centrale verdediger van Celtic is, samen met doelman Fraser Forster, uitgeroepen tot 'Players' Player of the Year, de verkiezing waarbij de spelers van de Schotse kampioen zelf de beste onder hen aanwijzen.

Van Dijk volgens teamgenoten wél beste speler van Celtic

Hoewel Kris Commons onlangs nog als Speler van het Jaar in Schotland werd bestempeld, kiezen de ploeggenoten van Celtic voor een gedeelde eerste plaats van de Nederlander en de doelman.

Van Dijk wordt dit seizoen alom geroemd. Hij liet zaterdag nog weten dat hij in zijn ogen een kans verdient in het Nederlands elftal. 'Ook al is de kans nog zo klein, dan nog blijf ik dromen van het WK. Ik voel namelijk dat ik er klaar voor ben', aldus de Bredanaar.

Van Dijk stapte afgelopen zomer van FC Groningen over naar de Schotse topclub. Onder trainer Neil Lennon werd hij een onbetwiste basisspeler.  Een debuut bij Oranje bleef tot dusver uit. Voordat het wereldkampioenschap in Brazilië begint, speelt Nederland nog drie interlands. Tegen Ecuador (17 mei), Ghana (31 mei) en Wales (4 juni) werkt het oefenwedstrijden af. Van Dijk hoort vandaag of hij tot de spelers behoort die op een trainingsstage hun kwaliteiten mogen tonen aan bondscoach Louis van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.