Van Dijk krijgt lof toegezwaaid na titel Celtic

Reacties

Celtic kreeg zaterdag de 46ste titel in de schoot geworpen door Aberdeen. Succesmanager Ronny Deila sprak vanuit Noorwegen zijn lof uit over de defensie, en prees daarmee impliciet Virgil van Dijk.

Van Dijk krijgt lof toegezwaaid na titel Celtic

De Noor Deila wees op de Celtic-website naar de verdediging als een zeer belangrijke pijler onder het nieuwe succes van Celtic, dat zonder te spelen zaterdag kampioen werd. De laatste achtervolger Aberdeen moest ook afhaken na de 1-0 nederlaag bij Dundee United.

'Defensief waren we het hele seizoen ongelooflijk, we hebben nauwelijks een doelpunt geïncasseerd', refereerde Deila aan de zeventien tegentreffers in 35 duels. Dat fraaie gemiddelde kan zonder twijfel ook gezien worden als een compliment voor Van Dijk, de centrale verdediger die met zijn spel in Schotland de nodige interesse uit de Premier League heeft gewekt.

Maar de Nederlandse verdediger heeft in offensief opzicht ook zijn bijdrage geleverd. Hij tekende onder meer in november voor de winnende treffer bij Aberdeen, dat op dat moment met een man meer speelde.

Mede dankzij die goal heeft Celtic – dat vrijdag Dundee met 5-0 klop gaf - de concurrentie voor het vierde jaar op rij achter zich gelaten. 'We hebben iets groots bereikt. Hopelijk worden het er nog veel meer', zei Deila. 'We hebben hier zo hard voor gewerkt. Nu hebben we ons doel bereikt en kunnen we gaan denken aan volgend seizoen.'

Mogelijk moet Deila op zoek naar een vervanger van Van Dijk, die met de titel op zak zelf ook kan gaan nadenken over zijn toekomst.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.