Van Dijk en Celtic beklagen zich over arbitrage

Reacties

Virgil van Dijk had na de uitschakeling met Celtic geen goed woord over voor arbiter Ivan Kruzliak, die hem in het Europa League-duel met Internazionale na 36 minuten van het veld stuurde. 'De scheidsrechter was verschrikkelijk, maar ik moet hier ook van leren', stamelde de verdediger na afloop tegen de BBC.

Van Dijk en Celtic beklagen zich over arbitrage

Van Dijk kreeg na een overtreding op Rodrigo Palacio zijn eerste geel en na een duel met Mauro Icardi zijn tweede. Beide kaarten vond hij erg discutabel. 'Ik heb een vreselijk gevoel nu. Iedereen kon zien dat het geen rode kaart was, maar ik kreeg hem wel. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten en de fans.'

Celtic-Manager Ronny Deila nam het op voor Van Dijk, die ook vond dat zijn ploeggenoot Stuart Armstrong een penalty had verdiend. 'Tot die rode kaart was het een open wedstrijd', aldus Deila. 'De scheids had een slechte dag, maar wij hebben als team wel laten zien dat we wat te zoeken hebben op dit niveau.' Internazionale besliste de EL-tweekamp na de 3-3 in Glasgow uiteindelijk pas vlak voor tijd definitief, door een goal van Fredy Guarin (1-0).

Celtic kan zich nu volop richten op de drie prijzen die het in Schotland kan pakken. Zondag spelen The Boys in de competitie tegen achtervolger Aberdeen, een week later is de kwartfinale van de Scottish Cup en de week daarop de eindstrijd in de League Cup. Dundee United is in beide bekerduels de tegenstander. De club jaagt op de eerste domestic treble sinds 2001.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.