Van Dijk, Boerrigter en Gorter lopen Champions League mis

Virgil van Dijk en Derk Boerrigter zijn met Celtic verrassend in de voorportaal van het Champions League ten onder gegaan. Net als voor Donny Gorter is de Europa League de troostprijs.

Celtic – NK Maribor 0-1 (1-1)
Celtic is in de play-offs van de Champions League gesneuveld. De Schotse kampioen, die een tweede kans kreeg na de reglementaire nederlaag van Legia Warschau, leed op eigen veld verrassend een nederlaag tegen NK Maribor.

Een kwartier voor tijd maakte Marcos Tavares de beslissende treffer van het tweeluik, dat vorige week met een 1-1 gelijkspel was begonnen. Het doorslaggevende doelpunt van de Braziliaanse aanvaller op Celtic Park viel juist op het moment dat de thuisploeg meer aanspraak maakte op de zege dan de Sloveense gasten, die op hun beurt voor rust het beste van het spel hadden.

Celtic kon in de slotfase de nederlaag niet voorkomen, waarbij Van Dijk als gelegenheidspits in de blessuretijd een grote kans om een verlenging uit het vuur te slepen onbenut liet. Het teleurstellende resultaat betekent dat de verdediger en de ingevallen landgenoot Boerrigter genoegen moeten nemen met de Europa League.

APOEL Nicosia – Aalborg BK 4-0 (1-1)
De droom van Donny Gorter dit seizoen actief te zijn in de Champions League was na de eerste helft in Nicosia al verkeken. De AZ-huurling, die vorige week in het thuisduel (1-1) negentig minuten op de bank zat, besefte dat Aalborg BK het moet doen met een plaats in de Europa League als troostprijs.

De Deense kampioen keek na 43 minuten tegen een 2-0 achterstand aan op Cyprus. De Braziliaan Vinicius, een week geleden verantwoordelijk voor de cruciale gelijkmaker, opende de score na bijna een half uur. Kort voor rust zette Tomas De Vincenti APOEL Nicosia met de 2-0 op rozen.

In de tweede helft probeerde Aalborg BK met de moed der wanhoop de schade te herstellen, maar geen van de benodigde drie treffers kwam er. Efstathios Aloneftis maakte na ruim een uur een definitief einde aan de Deense illusies. Gorter stond toen koud enkele minuten in het veld en zag Cillian Sheridan de Cypriotische zege extra kleur geven.