Van der Wiel zonder zorgen, rentree Zlatan nadert

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is op tijd fit voor het titelfeest van Paris Saint-Germain. Zondag hadden de hoofdstedelingen zich ook al kunnen kronen tot kampioen, maar de festiviteiten moesten door het 1-1 gelijkspel bij Sochaux minimaal worden uitgesteld tot volgende week woensdag. Gregory van der Wiel maakt zich echter geen zorgen.

Van der Wiel zonder zorgen, rentree Zlatan nadert

'Het is geen ramp dat we gelijk hebben gespeeld, die titel winnen we toch wel', vertelde Van der Wiel met een glimlach op zijn gezicht in de Franse pers. 'We wilden zo snel mogelijk kampioen worden, maar nu hebben we alsnog tien dagen om ons voor te bereiden. We zijn zelfverzekerd. Heel het jaar zijn we al gefocust op de titel. Natuurlijk is het een verschil: met of zonder Ibrahimovic. Hij is en blijft binnen én buiten het veld een icoon. Maar wij hebben voldoende kwaliteit om ook zonder hem te winnen.'

Ibrahimovic heeft zijn waarde voor PSG dit seizoen al dubbel en dwars bewezen. Hij maakte in competitieverband liefst 25 doelpunten, terwijl Zlatan in de Champions League tien keer het net liet bollen.

In het miljoenenbal werd de ploeg onlangs verslagen in de kwartfinale. Hoewel de club uit Parijs de eerste wedstrijd overtuigend won van Chelsea (3-1, toen Ibrahimovic een hamstringblessure opliep), ging het in de slotfase van het tweede duel fout. Zonder de flamboyante spits bleek PSG niet in staat om de Londenaren van een halve finale plaats af te houden (2-0). Namens Chelsea frommelde invaller Demba Ba de bal in een zinderende slotfase achter doelman Salvator Sirigu.

In de competitie ging het de Fransen stukken beter af. Al maanden staat de club fier aan kop en het is een kwestie van tijd voordat PSG de titel prolongeert. De voorsprong op Monaco is met drie duels te gaan nog acht punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.