Van der Wiel en PSG geven zege in extremis weg

AS Monaco voorkwam op bezoek bij Paris Saint-Germain in extremis een nederlaag. In de extra tijd zorgde invaller Anthony Martial voor de 1-1. De zwakke reeks van PSG duurt daarmee voort.

Van der Wiel en consorten hadden in Parijs een taaie kluif aan AS Monaco, dat qua kwaliteit ten opzichte van vorig seizoen flink heeft ingeleverd maar nog altijd een te duchten tegenstander is. Monaco kwam voor rust het dichtst bij een doelpunt, maar het schot van Yannick Ferreira-Carrasco strandde op de lat.

Ook na rust was het duel, waarin Zlatan Ibrahimovic en Dimitar Berbatov ontbraken, niet sprankelend. Een halfuur voor het einde voorkwam Gregory van der Wiel een zeker doelpunt van Monaco. Hij haalde een inzet van Layvin Kurzawa van de doellijn. Elf minuten later kwam PSG op voorsprong. Lucas Moura rondde van dichtbij af na een pass van Jean Bahebeck. Het leek genoeg voor de zege, maar in de slotseconden hielp Martial de gasten langszij.

PSG ziet het gat met koploper Olympique Marseille dit weekend daardoor groeien tot zeven punten. De Parijse clubs is bezig aan een opvallende reeks, want van de afgelopen zeven competitieduels eindigden er liefst vijf in een remise. Daardoor staat trainer Laurent Blanc onder druk.