Van der Vaart: 'Wij hebben verdiend gewonnen'

Met Rafael van der Vaart in de hoofdrol versloeg Tottenham Hotspur in de Champions League FC Twente. Volgens de Nederlander was de winst verdiend.

Van der Vaart miste voor rust een strafschop, bracht zijn ploeg na rust op voorsprong en werd even later met rood van het veld gestuurd. The Spurs wonnen uiteindelijk met 4-1. Spelers van FC Twente deden na afloop hun beklag over de arbitrage en het te makkelijk toekennen van strafschoppen aan de thuisploeg.

De eerste twee strafschoppen waren correct', aldus Spurs-trainer Harry Redknapp. 'Crouch wordt naar de grond getrokken, dus een penalty. De tweede was ook een overtreding. Bij de derde kun je misschien wat vraagtekens zetten, al was de bal lang onderweg voordat hij de arm van de speler raakte.'

'Hoe dan ook, het was een goed resultaat voor ons. Ik heb er voor gekozen om aanvallend te spelen en de uitslag laat zien dat het de juiste tactiek was.'

Volgens Van der Vaart was op de winst van zijn ploeg niets af te dingen. 'Als je met 4-1 verliest kun je misschien teleurgesteld zijn, maar wij hebben verdiend gewonnen.'

De Nederlander vond het een attractief duel. 'Het was vast een leuke wedstrijd voor de fans om te kijken, maar voor mij was het een raar duel. Vorige week heb ik ook een strafschop genomen en toen ging die er goed in. Deze keer hield de keeper hem er goed uit.'