Van der Vaart mist WK door kuitblessure

Reacties

Rafael van der Vaart ontbreekt volgende maand op het WK in Brazilië. De aanvallende middenvelder moet verstek laten gaan door de kuitblessure die hij dinsdag tijdens de training opliep.

Van der Vaart mist WK door kuitblessure

De KNVB maakte woensdag bekend dat de blessure dermate ernstig is, dat Van der Vaart niet op tijd fit raakt voor het WK. Nederland speelt op 13 juni zijn eerste groepswedstrijd tegen Spanje, gevolgd door duels met Australië (18 juni) en Chili (23 juni).

Het trainingskamp van het Nederlands elftal in het Portugese Lagos verliep sowieso al teleurstellend voor Van der Vaart. De spelverdeler van Hamburger SV liet maandag al verstek gaan vanwege koorts en trainde als gevolg daarvan dinsdag voor zichzelf. Bij die individuele training blesseerde hij zijn kuit. In Lagos raakten ook Daryl Janmaat en Paul Verhaegh (beiden enkel) geblesseerd.

De blessure is op het eerste oog goed nieuws voor Georginio Wijnaldum, die met Van der Vaart concurreerde om de nummer 10-positie in Oranje. Door het afhaken van de 31-jarige ex-Ajacied stijgen de kansen van Georginio Wijnaldum om als back-up van Wesley Sneijder te fungeren.

Van der Vaart is al de tweede middenvelder van Oranje die het WK moet laten schieten als gevolg van blessureleed. Kevin Strootman, die begin dit jaar een zware kruisbandblessure opliep, ontbreekt ook in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.