'Van der Vaart kan Betis verlaten voor lucratief avontuur'

Reacties

Rafael van der Vaart laat Real Betis mogelijk op korte termijn achter zich. De middenvelder, die zich in een uitzichtloze situatie bevindt in Sevilla, heeft volgens Marca aanbiedingen op zak uit China en de Verenigde Staten, landen waar de transfermarkt nog open is.

'Van der Vaart kan Betis verlaten voor lucratief avontuur'

De 33-jarige Van der Vaart zou zelf niet erg warm worden van de belangstelling uit China, maar een verhuizing naar de Verenigde Staten lijkt wel een serieuze optie. Een niet bij naam genoemde club uit de Major League Soccer hoopt Van der Vaart aan te trekken als 'designated player'.

Elke club in de MLS mag drie 'designated players' in de selectie hebben. Dat drietal mag meer verdienen dan het vaste salarisplafond in de competitie. Spelers als Steven Gerrard (LA Galaxy), Didier Drogba (Montreal Impact), Kaka (Orlando City), Frank Lampard, Andrea Pirlo en David Villa (allen New York City FC) hebben een dergelijke status momenteel al.

Van der Vaart verruilde Hamburger SV afgelopen zomer transfervrij voor Real Betis, dat hij boven een terugkeer naar Ajax verkoos. Het bleek geen gelukkige keuze van de 109-voudig international, want hij startte dit seizoen pas twee keer in de basis. De laatste weken behoort Van der Vaart zelfs niet meer tot de wedstrijdselectie van Betis. Een transfer lijkt dan ook de beste optie voor alle partijen. Het contract van Van der Vaart loopt in Andalusië na dit seizoen nog twee jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.