Van der Vaart helpt HSV aan zege, De Bruyne blinkt uit

Rafael van der Vaart heeft het winnende doelpunt gemaakt voor Hamburger SV tegen Bayer Leverkusen: 1-0. VfL Wolfsburg klom naar de tweede plaats, dankzij een ruime zege op VfB Stuttgart: 0-4.

Hamburger SV – Bayer Leverkusen 1-0
Rafael van der Vaart heeft Hamburger SV aan een 1-0 zege op Bayer Leverkusen geholpen. De aanvoerder schoot in de 26ste minuut een strafschop binnen, zijn eerste competitiedoelpunt. Hij verliet na ruim een uur onder luid applaus het veld.

Woensdag had Van der Vaart nog vanaf de reservebank moeten toezien hoe zijn ploeg kansloos ten onder ging tegen Bayern München in het bekertoernooi. Twintig minuten voor tijd viel hij in bij een 3-0 achterstand en met een assist stelde hij vervolgens Pierre-Michel Lasogga in staat de eer van HSV te redden: 1-3.

Rafael van der Vaart schiet recht door het midden zijn strafschop binnen.

Drie dagen later begon Van der Vaart in het thuisduel met Leverkusen wél in de basis. Die uitverkiezing maakte hij waar door een penalty binnen te knallen. Het bleek de enige treffer in de wedstrijd, die gedomineerd werd door Leverkusen. De bezoekers verzuimden echter het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Door de 1-0 zege klimt HSV naar de veertiende plaats op de ranglijst.

VfB Stuttgart – VfL Wolfsburg 0-4
Een uitblinkende Kevin De Bruyne heeft VfL Wolfsburg op overtuigende wijze langs VfB Stuttgart geholpen. De Belgische aanvallende middenvelder was bij drie van de vier doelpunten van zijn ploeg betrokken. Bij de openingstreffer van Ivan Perisic in de vijftiende minuut was De Bruyne slechts toeschouwer, maar vlak voor rust drukte hij zijn stempel op de wedstrijd met een assist op de 2-0 van Robin Knoche.

In de 48ste minuut tikte De Bruyne zelf de derde goal van zijn elftal binnen en vlak voor tijd stelde hij Perisic in staat zijn tweede doelpunt van de middag te maken. Dankzij de overtuigende 4-0 overwinning neemt Wolfsburg de tweede plaats in de Bundesliga over van Borussia Mönchengladbach, dat het zondag opneemt tegen nummer vier 1899 Hoffenheim.