Van der Sar en Stam treffen Van Bommel en Makaay

Reacties

Edwin van der Sar (foto) en Jaap Stam keren voor even terug naar Old Trafford. De voormalige Oranje-internationals spelen mee met de legendes van Manchester United tegen die van Bayern München.

Van der Sar en Stam treffen Van Bommel en Makaay

Doelman Van der Sar en verdediger Stam nemen het in Manchester op tegen onder anderen Roy Makaay en Mark van Bommel. Het benefietduel staat in het teken van de Champions League-finale van mei 1999, al doen er ook de nodige spelers mee die niet in actie kwamen destijds.

In Barcelona won United van Der Rekordmeister door in de slotfase een 1-0 achterstand om te buigen naar een 2-1 overwinning. Destijds speelde Stam centraal achterin bij de Engelse topclub, terwijl Van der Sar toen nog bij Juventus onder contract stond. Destijds verdedigde de Deen Peter Schmeichel het doel van Manchester United. Van Bommel was ten tijde van de beroemde CL-finale nog speler van Fortuna Sittard, Makaay van Deportivo La Coruña.

Vorig jaar zomer werd dit duel al in Duitsland gespeeld. In München eindigde het treffen in 3-3. Behalve de Nederlandse inbreng bij de Duitse topclub hebben ook spelers als Giovani Elber en Daniel Van Buyten hun ja-woord gegeven voor het duel op zondag 14 juni, terwijl bij United onder anderen Andy Cole, Paul Scholes en Dwight Yorke acte de présence geven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.