Van der Sar blundert, Van der Vaart excelleert

Een blunder van Edwin van der Sar kostte Manchester United twee punten. Rafael van der Vaart bewees zijn waarde voor Tottenham Hotspur.

Manchester United-West Bromwich Albion 2-2Voor Manchester United leek er geen vuiltje aan de lucht toen Nani het voorbeeld van Javier Hernández volgde en de thuisploeg na
25 minuten aan een 2-0 voorsprong hielp. West Bromwich Albion toonde veerkracht en kreeg daarbij de hulp van Patrice Evra en Edwin van der Sar. De Franse verdediger veranderde een schot van Chris Brunt van richting; 2-1. De Nederlandse goalie liet een voorzet van diezelfde Brunt uit zijn handen glippen, waarna Somen Tchoyi simpel de 2-2 kon binnentikken.

Manager Alex Ferguson bracht Wayne Rooney om het derde gelijkspel op rij te voorkomen. Het bleek tevergeefs. Dankzij het punt op Old Trafford handhaaft West Bromwich Albion in de subtop van de Premier League. Manchester United moet vrezen dat Chelsea en Manchester City de voorsprong vergroten.

Arsenal-Birmingham City 2-1Birmingham City verliet het Emirates Stadium met lege handen. Maar voor Arsenal was het een overwinning met een nare bijsmaak. De ploeg van manager Arsène Wenger maakte een achterstand meer dan goed. Samir Nasri, uit een strafschop, en Marouane Chamakh deden de openingstreffer van Nikola Zigic verbleken. Maar in de laatste minuut kwam er een smet op de zege. Jack Wilshere kreeg een rode kaart na een charge op Zigic.

Fulham-Tottenham Hotspur 1-2Rafael van der Vaart begon tegen Fulham kort achter spits Roman Pavluychenko. De Oranje-international voelt zich lekker in die rol en bewees zijn waarde voor Tottenham Hotspur. Met een prachtige aanname zette hij vroeg in de tweede helft tegenstander Aaron Hughes te kijk. De inzet belandde op de lat, waarna Pavluychenko scoorde. Het was de gelijkmaker, omdat Diomansy Kamara voor rust namens Fulham de score had geopend.

In de 64ste minuut besliste Tom Huddlestone de Londense derby. Fulham dacht even aan buitenspel, maar moest toch buigen. Dat was ook omdat onder anderen oud-PSV'er Carlos Salcido niet profiteerde van een slechte uittrap van Spurs-doelman Gomes.

Bolton Wanderers-Stoke City 2-1Stoke City moest een pas op de plaats maken. Ivan Klasnic was daar verantwoordelijk voor. De Kroatische aanvaller, die in de 77ste minuut zijn entree maakte, tekende in blessuretijd voor de winnende treffer. Maar Klasnic deed daarna ook in negatieve zin van zich spreken. Met twee gele kaarten kon hij vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.