Teleurstellend United loopt averij op bij Sunderland

Manchester United heeft zaterdagmiddag verzuimd op gelijke hoogte te komen met koploper Chelsea, dat zondag aantreedt in de Londense derby tegen Arsenal. Het optreden van de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson (foto) was belabberd: 0-0. In de eerste 75 minuten kregen The Red Devils het niet voor elkaar een fatsoenlijke aanval op te zetten.

Teleurstellend United loopt averij op bij Sunderland

Sunderland, waar Boudewijn Zenden in de basis mocht beginnen, was het hele duel de dominante partij. Het ontbrak The Black Cats echter aan de juiste afstemming. Darren Bent, Boudewijn Zenden en Steed Malbranque lieten na United pijn te doen.

De enige keer dat doelman Edwin van der Sar wél werd gepasseerd, had de Nederlandse goalie niet te klagen over geluk. Een knal van Zenden trof de paal.

Pas met de invallers Dimitar Berbatov en Javier Hérnandez, woensdag matchwinner op bezoek bij Valencia met het enige doelpunt, kon de uitploeg een beetje van zich afbijten. De twee aanvallers misten echter in kansrijke positie.

Het was overigens niet de eerste keer dat Sunderland het een topploeg moeilijk maakte. Eerder deelde het elftal van Steve Bruce al de punten met Liverpool en Arsenal.

Door het gelijke spel kan Chelsea zondag verder afstand nemen van Manchester United, dat met een wedstrijd meer gespeeld twee punten minder heeft. Sunderland is terug te vinden op de tiende plaats met acht punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen