Van der Hoorn geeft uitleg over schlemielige eigen goal

Reacties

Mike van der Hoorn baalt enorm van de nederlaag van FC Utrecht bij Feyenoord. De centrumverdediger maakte op knullige wijze een eigen doelpunt en zag in de extra tijd nog een punt door de vingers glippen.

Van der Hoorn geeft uitleg over schlemielige eigen goal
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Natuurlijk werd Van der Hoorn in het interview na afloop direct gevraagd naar het opvallende moment uit de 48ste minuut. Uit een voorzet van Reiss Nelson opende de ex-Ajacied de score voor Feyenoord door de bal over zijn eigen doelman Fabian de Keijzer te koppen. Hoe kon het zo misgaan?

Van der Hoorn bij ESPN: 'Ik wil niet opzettelijk in mijn goal koppen. De bal bleef hangen en kwam achter de keeper en mij. Ik wilde de bal wegkoppen, maar dat lukte niet. Ik kwam er niet goed onder en die bal bleef hangen. Ik kreeg er geen kracht meer achter en dan gaat-ie er zo lullig in.'

De ongelukkige actie leek snel vergeten te kunnen worden door de goal van Sander van de Streek, die voor de gelijkmaker zorgde. Door een doelpunt van Luis Sinisterra in de 96ste minuut verloor Utrecht echter alsnog. 'Het was gewoon tegenhouden, dat is duidelijk. We toonden karakter. Er vielen veel jongens uit, waardoor het gewoon lastig werd', doelde Van der Hoorn onder meer op het uitvallen van Tommy St. Jago, waardoor Utrecht verder moest met tien man omdat er geen wisselmogelijkheden meer waren. 'We hebben gevochten als leeuwen en met alles wat we in ons hadden geprobeerd de schoten te blokken. Helaas ging het laatste schot van de wedstrijd erin.'

Kruys
Interim-trainer Rick Kruys was trots op de manier waarop de Utrechters gestreden hadden in De Kuip. 'De jongens hebben het goed volgehouden, maar op het einde lieten we het liggen. We hebben nu een aantal wedstrijden gehad dat we er net naast grepen. Het is jammer dat we in de laatste fase met een man minder moesten spelen omdat ik geen wisselmogelijkheden meer had. Maar we slikken deze nederlaag en gaan gewoon weer verder', zei de coach, die met zijn team ondanks zes Eredivisie-duels op rij zonder zege afstevent op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.