Van der Heyden voelt waardering: 'Merk dat er kansen liggen'

Reacties

FC Twente moest wegens de financiële problemen bij de club noodgedwongen een hoop spelers laten gaan deze zomer, maar daardoor krijgen jeugdspelers als Jelle van der Heyden nu de kans in de Eredivisie.

Van der Heyden voelt waardering: 'Merk dat er kansen liggen'

De negentienjarige Van der Heyden hoopt dit seizoen op veel speelminuten op het hoogste niveau. 'Ik merk dat er voor mij kansen liggen. Door hard te blijven werken, wil ik mezelf laten zien. Het is fijn dat dit in de voorbereiding door de trainer gewaardeerd en beloond wordt', zegt hij op de clubsite. 'Ik heb veel gespeeld en mezelf kunnen laten zien. Je merkt dat je elke dag groeit.

Trainer Alfred Schreuder heeft met jongens als Hidde ter Avest en Jari Oosterwijk meer jongens in zijn jonge selectie die aan de poort rammelen. Van der Heyden: 'Van Kamohelo (Mokotjo, red.) leer ik veel, net als van Felipe (Gutiérrez) en Hakim (Ziyech). Zij praten geregeld met me en geven me tips en aanwijzingen.'

Ondanks de leegloop is het Schreuder volgens hem in korte tijd gelukt weer een nieuw elftal te smeden. 'Als team kunnen we terugkijken op een goede voorbereiding. We zijn denk ik vanaf het begin als ploeg gegroeid. Ik denk dat we er klaar voor zijn en dan kijk je extra uit naar de start van de competitie.'

FC Twente begint pas op woensdagavond met een uitwedstrijd tegen FC Groningen (18.30 uur) aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie, nadat het duel op zondag werd afgelast wegens de politiestaking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.