Van den Ouweland opgelucht met half jaar winst

EXCLUSIEF - De knieblessure die Joep van den Ouweland afgelopen donderdag op de training opliep, blijkt mee te vallen. Er werd bij de 23-jarige middenvelder van De Graafschap gevreesd voor een beschadiging aan de kruisband, maar een kijkoperatie gaf dinsdagmiddag de diagnose dat de kruisband stabiel is. Wél is de meniscus beschadigd en is er sprake van een kapotte binnenband.

Van den Ouweland opgelucht met half jaar winst

De revalidatie neemt ongeveer twee maanden in beslag, en daarmee lijkt het seizoen voor Van den Ouweland er zo goed als zeker op te zitten. Toch reageerde de Superboer opgelucht tegenover VI.nl.

'Iedereen dacht aan een beschadiging aan de kruisband, maar gelukkig is dat niet het geval. Dat scheelt een half jaar in mijn revalidatieproces, dus ik ben positief gestemd. Naar verwachting kan ik begin april weer aansluiten bij de groep. Er is dus nog een kleine kans dat ik dit seizoen speelminuten kan maken.'

Van den Ouweland kwam vorig seizoen bij De Graafschap alle wedstrijden in actie, maar moest de eerste seizoenshelft van deze jaargang genoegen nemen met een rol als reservespeler. Na de winterstop kwam de middenvelder vaker aan spelen toe en tegen Excelsior had hij afgelopen zaterdag op een basisplek kunnen rekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen