Van den Ham hoog op lijstje bij FC Dordrecht

Reacties

Harry van den Ham is een van de drie kandidaten die bij FC Dordrecht op het lijstje staat om Jan Everse op te volgen als hoofdcoach. Dat heeft technisch directeur Marco Boogers aan Voetbal International bevestigd.

Van den Ham hoog op lijstje bij FC Dordrecht

Maandag stapte Everse op bij de afgelopen seizoen naar de Jupiler League gedegradeerde club. Hij kon niet langer samenwerken met Boogers.

Van den Ham is in beeld om terug te keren bij Dordt. 'Hij staat inderdaad hoog op ons lijstje. Hij heeft het hier goed gedaan. We zijn met hem gepromoveerd. Maar een uitgemaakte zaak is het nog niet', aldus Boogers, die laat weten dat hij dinsdag de gesprekken over een opvolger van Everse start.

Van den Ham heeft al de nodige ervaring als coach. Hij begon zijn loopbaan in 1992 als assistent bij RKC en was later ook assistent bij FC Utrecht. Via SHO (amateurs), Telstar en Holland (amateurs) kwam hij in 2000 voor het eerst in Dordrecht terecht. Hij zou twee jaar trainer blijven van het toenmalige Dordrecht '90.

Via Top Oss, weer een rol als assistent bij FC Utrecht en IJsselmeervogels (amateurs) kwam hij in 2012 weer terug bij Dordrecht. In het seizoen 2013/14 promoveerde hij met de club naar de Eredivisie door in de play-offs te winnen van VVV-Venlo en Sparta Rotterdam (foto). In het reguliere seizoen was Dordt tweede geworden.

Na het successeizoen werd Van den Ham opnieuw assistent bij FC Utrecht, maar sinds die club besloot het over een andere boeg te gooien zit hij zonder club. Mogelijk maakt een terugkeer bij Dordrecht daar dus weer een einde aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.