Van den Brom ziet spanning flink toenemen bij Anderlecht

Aan John van den Brom de taak de gemoederen bij Anderlecht tot bedaren te brengen. Na de uitschakeling van zaterdag in de halve finale van het bekertoernooi ontstond er frictie tussen enkele spelers en uitte de voormalige coach kritiek op zijn sterspeler Dieumerci Mbokani.

Van den Brom ziet spanning flink toenemen bij Anderlecht

Van den Brom verloor op bezoek bij het Racing Genk van zijn Nederlandse collega Mario Been na (twintig) strafschoppen. 'We moesten de jongens echt dwingen om een penalty te nemen', verbaasde de Nederlander zich over de gang van zaken tijdens de penaltyserie.

In de reguliere speeltijd had Genk de 0-1 achterstand uit het heenduel mede goedgemaakt door een rode kaart voor Mbokani. Hij trapte zijn tegenstander Jeroen Simaeys na. Een en ander tot woede van Van den Brom.

Denis Odoi deed na afloop ook nog een duit in het zakje. Hij miste in de strafschoppenreeks, maar verweet enkele meer ervaren medespelers een gebrek aan durf en verantwoordelijkheidsgevoel. 'Ik stond daar aan de middencirkel naast enkele spelers van 32 jaar met tonnen ervaring die gewoon niet wilden trappen', doelde Odoi op Milan Jovanovic, die ook faalde vanaf de penaltystip.

HulpeloosNa zijn misser maakte Jovanovic een hulpeloos gebaar richting Van den Brom. 'Nee, ik wou geen strafschop nemen. Niet dat ik stress had, zeker niet. Iedereen had stress, behalve ik. Een speciale reden om geen penalty te trappen had ik niet. Maar als de trainer zegt dat ik er één moet nemen, moet ik daarvoor respect hebben', luidde het vlakke commentaar van de Serviër.

Doelman Silvio Proto, die zelf eveneens miste, was eveneens hard. 'Ik moest ons telkens in de race houden en stopte een heleboel penalty's, ik weet zelfs niet meer hoeveel precies. Mijn taak is ballen stoppen, niet scoren. Die rode kaart van Dieu was gewoon heel dom, dat heeft de wedstrijd heel erg beïnvloed. In de strafschoppenreeks was het vooral jammer dat sommige spelers gewoon geen penalty durfden trappen. Het was alsof niemand zijn verantwoordelijkheid wou nemen. Een pluim voor zij die het wél deden, zij lieten zien dat ze ballen hebben.'

KoploperIn de competitie is Anderlecht nog wel koploper, met drie punten voorsprong op Zulte Waregem. Uitgerekend die ploeg won vorige week van de formatie van Van den Brom. Bovendien worden in de play-offs om de titel de puntentotalen gehalveerd, waardoor Anderlecht nog vol aan de bak zal moeten voor de titel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen