Van den Brom vindt nederlaag tegen PSV onnodig

Reacties

AZ heeft volgens trainer John van den Brom nagelaten PSV daadwerkelijk pijn te doen. De 1-0 nederlaag was te voorkomen geweest, zo stelt de coach.

Van den Brom vindt nederlaag tegen PSV onnodig

'Ons idee was om te zorgen dat het lang een wedstrijd bleef', legt Van den Brom uit bij de NOS. 'We verdedigden goed en compact. PSV had moeite en het feit dat ze uit een standaardsituatie scoorden zegt genoeg. Dat we achter komen door een goal uit een standaardsituatie mag eigenlijk niet. Zeker niet met onze duelkracht en lengte.'

Ondanks het feit dat de Alkmaarders met lege handen huiswaarts keren, is Van den Brom best te spreken over de prestatie van zijn team. 'Iedereen heeft het binnen de afspraken die we hadden gemaakt prima gedaan', aldus Van den Brom, die Fred Friday de voorkeur gaf in de punt van de aanval. Wout Weghorst begon op de bank. 'Je ziet dat Fred als aanspeelpunt goed is en dat hij ook de diepte kan bespelen. Daarna kwam Wout erin en speelden ze ook goed samen.'

Dat AZ het PSV lastig maakte, bleek wel uit de wissel van PSV-trainer Phillip Cocu zo'n twintig minuten voor tijd. Aanvaller Jürgen Locadia moest plaatsmaken voor verdediger Daniel Schwaab. 'Toen kregen wij iets meer ruimte en ook weer de geest. We hebben het alleen niet goed uitgespeeld, dat hadden we slimmer moeten doen', besluit Van den Brom.

De AZ-trainer, die Markus Henriksen met een gekneusde oogkas zag uitvallen, moet zijn ploeg nu gaan voorbereiden op de Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina. AZ speelt donderdag allereerst uit en neemt het een week later in eigen huis op tegen de Servische opponent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.