Van den Brom met Anderlecht pas laat langs Genk van Been

Dankzij een late treffer van Chancel Mbemba heeft Anderlecht gewonnen van RC Genk, dat tachtig minuten met tien man speelde.

John van den Brom en Mario Been gebroederlijk naast elkaar

Genk, waar Mario Been als coach de scepter zwaait, werkte vol vertrouwen toe naar het duel met Anderlecht. Zijn elftal was namelijk al zeventien wedstrijden ongeslagen en kon bovendien bij een overwinning de koppositie overnemen van Standard Luik. In de negende minuut kreeg Genk echter een flinke domper te verwerken, toen Kara van het veld werd gestuurd, na een tackle met twee benen vooruit.

Tegen tien man van Genk voelde het Anderlecht van trainer John van den Brom aan dat een zege mogelijk was. In de eerste helft werd het echter nauwelijks gevaarlijk. Na rust voerde Anderlecht, waar Demy de Zeeuw (foto boven) de volledige wedstrijd speelde, het tempo op en dat leverde in de 78ste minuut succes op. Een indraaiende voorzet van Youri Tielemans werd ingekopt door verdediger Mbemba. Ondanks een slotoffensief van het tienkoppige Genk hield Anderlecht deze voorsprong vast.

Dankzij de 1-0 zege doet Anderlecht weer helemaal mee in de strijd om de Belgische titel. Het team van oefenmeester Van den Brom stijgt naar de derde plaats en verkleint de achterstand op koploper Standard naar drie punten. Genk blijft tweede staan, met een punt meer dan Anderlecht.