Van den Brom kan dubbeldroom Been om zeep helpen

Voetbal International blikt vooruit op de topduels in Europa. Voor de zevende speelronde in de Belgische play-offs is dat de wedstrijd tussen RC Genk en Anderlecht van zondagavond (18.00 uur).

Van den Brom kan dubbeldroom Been om zeep helpen


RC GENK
Klassering 4de plaats (39 punten)

Vorm Voor RC Genk is het duel met Anderlecht de laatste strohalm om nog kans te maken op de landstitel. De ploeg van trainer Mario Been heeft in ieder geval het nodige zelfvertrouwen getankt door eerder deze week de Belgische beker te veroveren. Daarmee heeft Been zijn eerste prijs op het hoogste niveau gepakt als hoofdtrainer. Hij liet in de aanloop naar het duel met Anderlecht weten te hopen dat de positiviteit uit het behalen van de beker kan worden doorgezet in de slotfase van de competitie. Bij een zege van Genk ligt de strijd om de titel volledig open.

Opvallend Dat Been het goed kan vinden met Van den Brom is een bekend verhaal. Afgelopen donderdagavond was Van den Brom getuige van de bekerfinale en nam hij na afloop de moeite om Been te feliciteren met zijn eerste succes als trainer op het hoogste niveau. 'Hopelijk krijg ik er zondag eentje terug', grapte Van den Brom. Als het aan Been ligt gaat dat niet gebeuren; Been gaf al aan nu volop te willen gaan voor de dubbel.

Afwezigen Limbombe, Joneleit

ANDERLECHT
Klassering 2de plaats (42 punten)

Vorm De ploeg van trainer John van den Brom ging de play-offs in met een ruime voorsprong, maar was lang het spoor volledig bijster. Supporters kwamen verhaal halen bij een open training en Van den Brom stond onder een immense druk. Toen vorig weekend de tweede overwinning in de afgelopen zeven duels werd gepakt (2-0 tegen Standard Luik), kon Anderlecht weer ademen. In principe heeft de ploeg het kampioenschap, met nog drie duels, zelf in de hand. Bij drie overwinningen is de titel een feit.

Opvallend Er zijn maar weinig ploegen die zo slecht omgaan met strafschoppen als Anderlecht. Vorige week werd er echter afgerekend met een hardnekkig penaltysyndroom. Guillaume Gillet was tegen Standard Luik trefzeker vanaf elf meter, en dat is uitzonderlijk. Dit seizoen mocht Paars-Wit achttien keer aanleggen voor een strafschop, daarvan werden er liefst twaalf (!) gemist. Dieumerci Mbokani (drie keer), Guillaume Gillet (drie keer), Lucas Biglia (twee), Kanu, Marcin Wasilewski en Bram Nuytinck (allen één) misten eerder.

Afwezigen Cyriac

Datum Wedstrijd Uitslag
31 oktober 2010 RC Genk - Anderlecht 1-2
6 mei 2011 RC Genk - Anderlecht 1-0
2 oktober 2011 RC Genk - Anderlecht 0-1
27 april 2012 RC Genk - Anderlecht 0-4
23 december 2012 RC Genk - Anderlecht 2-4


Tekst: Robert Smid



Bekijk hier al onze video's