Van den Brom: 'Ik heb genoten van mijn ploeg'

Tevredenheid overheerst bij AZ-trainer John van den Brom na het 2-2 gelijkspel tegen Athletic de Bilbao. Zo sloten de Alkmaarders de teleurstellende Europa League-campagne, waarin ze als laatste eindigden in Groep L, af met opgeheven hoofd.

'Het was een heel leuke wedstrijd', zei Van den Brom voor de camera van AZ TV. 'Na ADO-thuis (1-0 nederlaag, red.) heb ik tegen de jongens gezegd dat we niet als team speelden, dat gebeurde vanavond wel.' De trainer liet eveneens weten content te zijn over debutanten Thomas Ouwejan en Pantelis Hatzidiakos.

De trainer was zeer te spreken over de vechtlust van zijn elftal. 'We speelden compact en bleven zoeken naar de gelijkmaker.' Die zoektocht volgde na goals vlak voor en na rust. 'Bij de corner waaruit de 1-1 viel, stonden we iets te slapen, denk ik. Ik kon lastig zien of de strafschop waaruit de 2-1 viel terecht was.'

Vlaar
Wanneer de coach over Ron Vlaar kan beschikken, is nog onbekend. Zondag op bezoek bij PEC Zwolle is de routinier in elk geval nog niet van de partij. 'Nee, dan gaat hij nog niet spelen. Je gaat niet iemand die zes maanden niet gespeeld heeft in een keer brengen. Ik hoop dat hij voor de winterstop nog minuten kan maken.'

De dertigjarige centrumverdediger liet direct na de ondertekening van zijn contract zelf ook al weten dat zijn rentree bij AZ even op zich zou laten wachten. Vlaar, die in eerste instantie alleen meetrainde bij de club waar hij zijn loopbaan begon, is herstellende van een knieoperatie.

Na het duel met PEC wacht AZ nog een bekerontmoeting met Kozakken Boys, waarna FC Utrecht op 19 december de laatste tegenstander van de Alkmaarders is voor de winterstop.