Van den Brom hoopt dat 'Zenit-ervaring' doorslag geeft

Reacties

AZ-trainer John van den Brom hoopt dat de routine in zijn spelersgroep en de Europa League-ervaringen van dit seizoen van cruciale waarde zullen zijn in de KNVB-bekerfinale van zondagavond tegen Vitesse.

Van den Brom hoopt dat 'Zenit-ervaring' doorslag geeft

'Ik denk dat Vitesse en AZ elkaar kwalitatief niet veel ontlopen', blikt Van den Brom vooruit op de website van de KNVB. 'Ik hoop dat onze ervaring de doorslag geeft met jongens als Ron Vlaar en Tim Krul in de selectie. Daarnaast hebben wij eerder dit seizoen ook Europees tegen Zenit een alles-of-niets-wedstrijd gespeeld. We hebben toen laten zien dat wij hier goed mee om kunnen gaan.' AZ moest op 8 december Zenit verslaan om op eigen kracht de knock-outfase van de Europa League te bereiken. Het werd 3-2 in Alkmaar.

In de Eredivisie bezet AZ de vijfde plaats na slechts twaalf zeges in 32 speelrondes. 'We zijn dit seizoen te wisselvallig geweest en voetbalden zelden sprankelend', vindt Van den Brom, die daarbij wel constateert dat AZ op weg is om alle doelstellingen te halen.

'We staan in de competitie op een play-offplaats, hebben Europees overwinterd en hebben ook nog eens de bekerfinale bereikt. Nu is het zaak om het goed af te maken. Als we de beker winnen, dan beleven we hier bij AZ straks allemaal een heerlijke zomer.'

De aftrap van AZ-Vitesse is zondag om 18.00 uur. De winnaar van het KNVB-bekertoernooi plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League en is bijgevolg verzekerd van minimaal zes Europese optredens tot aan de winterstop.

Lees op VI Pro een interview met AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh in aanloop naar de KNVB-bekerfinale.

Bekerfinale in 60 seconden: primeur Vitesse tegen cupfighter AZ?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.