Van den Brom: 'Alleen vertrouwen opdoen door te winnen'

John van den Brom wil de nare van smaak van het competitieduel met Club Brugge (4-0 nederlaag) woensdagavond wegspoelen met een mooie overwinning op KAS Eupen in het Belgische bekertoernooi. De trainer van Anderlecht hoopt zijn elftal snel op de rit te krijgen, te beginnen in eigen huis tegen de tweedeklasser.

Van den Brom: 'Alleen vertrouwen opdoen door te winnen'

'Maandag was het een dooie boel op de training, maar vandaag hebben we alles weer wat opgekrikt', aldus Van den Brom dinsdag in gesprek met Nieuwsblad. 'We kunnen alleen vertrouwen opdoen door te winnen, maar ook de manier waarop is belangrijk.'

'Tegen Eupen wil ik mooier voetbal en een groep zien die alles geeft om te winnen: van de doelman tot de spits', gaat de Nederlandse oefenmeester verder. De druk op Van den Brom lijkt gezien de povere resultaten alleen maar toe te nemen. Met name de nederlaag van afgelopen zondag tegen concurrent Club Brugge was pijnlijk.

'Dit was voor mij het absolute dieptepunt sinds ik coach van Anderlecht ben', zei Van den Brom na de afstraffing van zijn ploeg. Ook de kritiek vanuit de media en zijn eigen ploeg loog er niet om. Demy de Zeeuw uitte vorige week openlijke kritiek op de tactische keuzes van zijn trainer.

Maar Van den Brom maakt zich vooralsnog alleen zorgen over de progressie die zijn ploeg moet maken, met name organisatorisch. 'Natuurlijk maak ik me druk om de organisatie: we krijgen veel doelpunten tegen, maar dat ligt niet alleen aan de verdedigers', legt de coach uit. 'Ik zal wel een paar dingen veranderen tegen Eupen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen