Van den Bergh schiet Heracles naar winst op Sparta

Heracles Almelo heeft in eigen huis zijn vijfde overwinning van het seizoen geboekt. Ricky van den Bergh was tegen zijn voormalig werkgever Sparta Rotterdam matchwinner (2-1).

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd ging de thuisclub op zoek naar de winst. Heracles schrok dan ook toen Sparta na een klein half uur spelen een voorsprong nam. Erik Falkenburg profiteerde van de slechte buitenspelval en kopte de 0-1 binnen.

Van den Bergh had namens Heracles de lat al geraakt uit een vrije trap, maar op slag van rust liet hij zijn ploeggenoot Jan Wuytens de volgende vrije bal nemen. De Belgische verdediger schoot met links knap de gelijkmaker tegen de touwen.

Kort na rust zorgde Van den Bergh na een goede combinatie met Kwame Quansah voor de 2-1 van de ploeg uit Almelo. Heracles verzuimde in de resterende veertig minuten de score uit te breiden, waardoor het onnodig spannend bleef tot de laatste minuut.

Heracles blijft elfde na vijftien wedstrijden. De Almeloërs hebben drie punten voorsprong op de nummer twaalf, Feyenoord. Sparta staat weer één punt achter zijn stadsgenoot.