Van de Looi: 'Zo'n nederlaag doet wat met de ploeg'

Reacties

FC Groningen aast tegen FC Utrecht op eerherstel na de 3-0 nederlaag van afgelopen zondag op bezoek bij SC Cambuur. Trainer Erwin van de Looi wilde niet te lang bij de pakken neer zitten en weet wat zijn ploeg te doen staat in Utrecht.

Van de Looi: 'Zo'n nederlaag doet wat met de ploeg'

'Het is simpel. We gaan daar naartoe om punten te halen', zegt Van de Looi op de clubwebsite. 'Zo'n nederlaag doet wat met de ploeg, maar we hebben ook al diverse keren laten zien waar we goed in zijn.'

'Als we 'aardig' spelen, kunnen we van Ajax winnen. Spelen we slecht dan wordt het ook zomaar 3-0 tegen Cambuur. Zo zitten de krachtverschillen in elkaar dit seizoen', is de uitleg van de trainer van Groningen.

Ook het duel in de Domstad is een lastige. 'FC Utrecht is dit seizoen eigenlijk opnieuw begonnen. Ik verwacht dat zij ons snel onder druk willen zetten, maar we hebben een goed beeld van hun intenties en manier van spelen', besluit Van de Looi, die vanaf heden weer beschikt over Henk Bos. De aanvaller is volledig hersteld van een zware knieblessure.

Luxeprobleem
FC Utrecht-trainer Robby Alflen kan tegen FC Groningen weer rekenen op Ruud Boymans, Kai Heerings en Gyliano van Velzen. 'We staan er goed op. De groep wordt steeds groter', aldus Alflen op de clubwebsite.

'Of ik nu te maken krijg met een luxeprobleem? Misschien wel. Maar dat vind ik alleen maar prettig', aldus Alflen, die daarbij wel aantekent voorzichtig om te springen met aanvaller Boymans. 'We moeten hem geleidelijk brengen. Je mag op dit moment geen wonderen van hem verwachten. Hij is er best een poos uit geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.