Van de Looi ziet 'grafstemming' bij Willem II

Reacties

De sfeer in de selectie van Willem II is wel eens beter geweest. De Tilburgers begonnen de tweede seizoenshelft met twee nederlagen en kregen ook triest nieuws over spits Bartholomew Ogbeche. 'We hebben een slechte week achter de rug', concludeert trainer Erwin van de Looi.

Van de Looi ziet 'grafstemming' bij Willem II

Met slechts twaalf doelpunten in negentien competitieduels is Willem II de op een na minst scorende ploeg in de Eredivisie. Alleen Roda JC Kerkrade doet het met acht treffers slechter. De zware blessure van Ogbeche - het seizoen van de Nigeriaan zit erop na een scheur in zijn kruisband - viel dan ook rauw op het dak van de Tilburgers.

'In eerste instantie is het natuurlijk een persoonlijk drama voor hem, maar op het moment dat het bekend wordt bij de selectie ontstaat daar ook een soort grafstemming die als een sluier de hele dag over de ploeg ligt', aldus Van de Looi, die het met zijn ploeg vrijdagavond opneemt tegen Sparta Rotterdam, op de clubsite.

De Tricolores moeten naast Ogbeche ook Funso Ojo en Freek Heerkens missen in het Koning Willem II Stadion. 'Dat is natuurlijk een aderlating', vindt Van de Looi. Dat de Rotterdammers dinsdagavond nog 120 minuten in de beker speelden tegen FC Volendam kan volgens de Willem II-trainer wel eens positief uitpakken. 'Nadelig is dat voor ons natuurlijk niet.'

Sparta hoeft vrijdagavond in ieder geval nog niet te vrezen voor Watford-huurling Obbi Oulare. De 21-jarige Belg is nog niet speelgerechtigd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.