Van de Looi: 'Tibbling volwassen kerel met veel inzicht'

Reacties

Albert Rusnák en Tjaronn Chery tekenden voor de twee zeer fraaie treffers van FC Groningen, maar de man van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-0) was Simon Tibbling.

Van de Looi: 'Tibbling volwassen kerel met veel inzicht'

Trainer Erwin van de Looi prijst zich ook zeer gelukkig met de Zweedse middenvelder. 'Niemand kende hem. En als je hem ziet, is hij nog een jongetje. Maar op het veld is hij een volwassen kerel met veel inzicht en veel techniek. Het is echt genieten', aldus Van de Looi tegen FOX Sports.

Tibbling, die in de winterstop voor ruim één miljoen euro werd weggehaald bij Djurgardens IF, geniet zelf ook. 'Ongelooflijk, ze stopten maar niet met het scanderen van mijn naam', aldus de Zweed. 'Het voelt ook alsof ik hier al lang ben.'

Met zijn inbreng droeg hij bij aan de verdiende zege op Go Ahead Eagles, dat door een zeer fraaie treffer al na negen minuten op achterstand kwam. De 1-0 van Rusnák oogde als een uit de hand gelopen voorzet die bij de tweede paal in het Deventer doel ging.

Maar de Slowaak sprak dat tegen. 'Het was een no-lookgoal. Ik gebruikte mijn ogen om naar Michael de Leeuw te kijken maar op het laatste moment om te schieten', aldus Rusnák.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.