Van de Looi over noordelijke rivaal Cambuur: 'Een aanwinst'

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi hoopt zaterdag in de noordelijke derby zijn oude leermeester te verslaan. Behalve het speciale tintje staat er de nodige prestige op het spel.

Van de Looi over noordelijke rivaal Cambuur: 'Een aanwinst'

'Dwight Lodeweges is trainer van Cambuur en was mijn laatste trainer bij FC Groningen, toen ik nog voetbalde. Dat geeft het een bijzonder tintje', vertelt Van de Looi op de clubwebsite. 'Verder merk, hoor en lees je al dat de wedstrijd leeft. Zij hebben voor het eerst sinds tijden weer een vol stadion. Onze supporters reizen massaal mee. Cambuur is echt een aanwinst voor de Eredivisie.'

'Wat ik van Cambuur verwacht? Zij zijn eigenlijk elk van de vier helften die ze hebben gespeeld, beter geworden', analyseert Van de Looi. 'Ook heeft de ploeg al een ontwikkeling doorgemaakt. Lukoki is erbij gekomen, Hemmen is gaan spelen en op het middenveld komt Ritzmaier erbij. Ik verwacht hem met El Makrini en Bakker op het middenveld.'

'Dat we zaterdagavond op kunstgras spelen, is voor mij helemaal geen issue. Het is een gegeven, we hebben het er niet over gehad en hebben ons de laatste twee dagen op kunstgras voorbereid in Eelde. Verder hoeven we er niet over te praten', besluit Van de Looi.

FC Groningen is dit seizoen nog zonder averij. Bij NEC werd met 4-1 gewonnen, terwijl daarna FC Utrecht werd verslagen. Cambuur is nog zonder treffers, maar vergaarde door het gelijkspel tegen NAC Breda al wel een puntje. Bij Roda werd met 2-0 verloren.

Bekijk hier al onze video's