Van de Looi: 'Nu eens winnen van goed voetballende ploeg'

Reacties

Voor FC Groningen staat zondag een thuisduel met FC Twente op het programma. Trainer Erwin van de Looi wil dat zijn ploeg zich eindelijk eens een keer beloont.

Van de Looi: 'Nu eens winnen van goed voetballende ploeg'

Tegen aanstaand kampioen PSV deed FC Groningen het zondag best aardig, maar toch gingen de noorderlingen met 2-1 onderuit. 'We zijn eraan toe om nu eens een wedstrijd te winnen tegen een goed voetballende ploeg', vindt Van de Looi dan ook. 'Eerder tegen bijvoorbeeld Ajax, AZ en nu tegen PSV konden we goed spelen, waren we delen van de wedstrijd de betere ploeg en kregen we kansen genoeg. Toch trokken we telkens aan het kortste eind.'

Zondag moet daar verandering in komen. 'Twente heeft een goed voetballende ploeg met veel individuele kwaliteit. We zullen er zondag onze handen aan vol hebben, maar dat geldt omgekeerd ook voor hen. We hebben veel te winnen en ik verwacht een mooie wedstrijd. Met een overwinning kunnen we weer vertrouwen winnen voor de slotfase van het seizoen.'

Wisselvallig
Net als FC Groningen zijn ook de Enschedeërs nog actief in de beker. In de competitie won de ploeg van Alfred Schreuder vorige week eindelijk weer eens: 2-0 tegen PEC Zwolle. 'Als er niets gebeurt dan beginnen we zondag met waarschijnlijk dezelfde elf spelers zoals we tegen PEC Zwolle geëindigd zijn. Dat verdienen die jongens', zo looft Schreuder dan ook.

De trainer ziet parallellen tussen zijn eigen ploeg en de opponent. Hij onderschrijft de woorden van Van de Looi. 'FC Groningen maakt net als ons een wisselvallig seizoen door. Tegen PSV zag je dat ze prima kunnen voetballen, maar niet beloond worden. Het is een voetballende ploeg met een sterk middenveld en technisch vaardige spelers. In de omschakeling is het belangrijk spelers als Chery en Rusnák zo weinig mogelijk aan de bal te laten komen', aldus Schreuder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.