Van de Looi grijpt in: 'Tijd om iets anders te proberen'

Reacties

FC Groningen vertrekt deze week drie dagen naar Erfurt in Duitsland. De trip – de noorderlingen zijn eregast bij het afscheid van het oude stadion van Rot Weiss Erfurt - stond al gepland, maar komt Erwin van de Looi na de 4-0 nederlaag tegen Feyenoord nu extra goed uit.

Van de Looi grijpt in: 'Tijd om iets anders te proberen'

De 42-jarige trainer is niet te spreken over het spel van zijn ploeg en gebruikt de reis om eens stevig met zijn spelers van gedachten te wisselen. 'Het wordt namelijk een hele klus om ons spel weer op peil te krijgen,' zegt Van de Looi tegen Voetbal International.

'Het resultaat in Rotterdam was verschrikkelijk teleurstellend. Daar hebben we een goede tik van gekregen, daar moeten we niet moeilijk over doen. Maar we zijn al langer niet tevreden', aldus Van de Looi, die met zijn ploeg vier van de laatste zes Eredivisieduels verloor.

'Van één of twee nederlagen raken we hier niet in paniek, maar na acht wedstrijden waarin we absoluut niet constant zijn geweest, vind ik het tijd iets anders te proberen. Ik hou ervan om spelers het vertrouwen te geven, maar het spel ontwikkelt zich niet ten positieve. Dan moet je als trainer ingrijpen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.