Van de Looi: 'Goed dat iedereen even is weggeweest'

Reacties

FC Groningen hoopt na zes nederlagen op rij dat de interlandbreak even voor de nodige rust heeft gezorgd om het seizoen uiteindelijk toch goed af te sluiten.

Van de Looi: 'Goed dat iedereen even is weggeweest'

'Op zich was het lekker om even vrij te zijn, maar toch ben ik met m'n hoofd veel bij het team geweest', aldus trainer Erwin van de Looi, die aan het eind van het seizoen vertrekt uit Groningen. 'Iedereen is even weggeweest en ik denk dat het wel even goed is geweest. Diverse jongens hebben een buitenlandse ervaring opgedaan via interlands en zijn met een lekker gevoel teruggekomen.'

De laatste jaren kenden de noorderlingen steeds een goede eindsprint, die moet dat zondag worden ingezet bij ADO Den Haag om nog kans te houden op play-offs. 'Ze hebben een volwassen ploeg met veel ervaren jongens die weten hoe het werkt. Wij zullen er vanaf het begin ook stevig in moeten gaan. Ook zullen we negentig minuten een team moeten blijven. Dat lukte de afgelopen wedstrijden slechts bij fases', verklaart hij de terugval, waardoor de Groningers nu twaalfde staan.

In de eerste twee seizoenen onder Van de Looi haalde Groningen steeds Europees voetbal, eerst via de play-offs en vorig seizoen door winst van de KNVB-beker. Bij een slecht resultaat zondag (14.30 uur) lijkt de derde jaargang met Van de Looi aan het roer als een nachtkaars uit te gaan. 'We hebben veel succes meegemaakt de afgelopen jaren. Maar in de sportwereld hoor je niet altijd bij de winnaars', beluit hij op de clubsite.

Mimoun Mahi (knie) is de enige afwezige bij de Groningers, die Jarchinio Antonia na zijn disciplinaire schorsing weer in genade hebben aangenomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.