Van de Looi denkt na over De Leeuw als centrumspits

Trainer Erwin van de Looi weet nog niet wij hij zaterdag in het eerste competitieduel met NEC Nijmegen in de spits posteert. De coach van FC Groningen lijkt te gaan kiezen voor Michael de Leeuw, van origine middenvelder.

Van de Looi denkt na over De Leeuw als centrumspits

De voorbereiding liep niet geheel soepel bij de noorderlingen. In de laatste twee duels werd met 3-1 verloren van de Spaanse middenmoter Getafe en met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. 'Ik ben niet geschrokken, maar het bevestigt wel het beeld dat we hadden. We zijn nog niet klaar voor de seizoenstart', vertelde Van de Looi al.

De coach probeerde in de voorbereiding meer voetbal in zijn elftal te krijgen en schoof de laatste weken opvallend veel met zijn spelers. Belangrijkste slachtoffer leek Michael de Leeuw (foto). De topscorer van vorig seizoen werd niet op de door hem gewenste plek op het middenveld gezet, maar aan de rechterbuitenkant. Tegen Getafe was hij negentig minuten onzichtbaar.

Tegen FC Emmen posteerde Van de Looi De Leeuw in de spits, wat ten koste ging van het Género Zeefuik én David Texeira. Prompt maakte de gelegenheidsspits het enige doelpunt van Groningen.

'We waren niet tevreden over de manier waarop Michael de rol aan de rechterkant invulde. Maar we willen wel zijn enorme potentie gebruiken. Vandaar dat hij in de spits stond. We hebben nu met Texeira, Zeefuik en De Leeuw drie opties voor de spitspositie. Ik moet voor zaterdag nog een beslissing nemen.' (Stef de Bont)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen